HQC officieel erkend door SASO and SFDA

Halal Quality Control is nu officieel geaccrediteerd en ingeschreven als een goedgekeurde Halal-certificeringsinstantie in het Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Goed nieuws voor onze partners, kantoren, klanten, relaties en medewerkers: Halal Quality Control is niet alleen geaccrediteerd door de Saudi Food and Drug Authority [SFDA], maar ook geregistreerd en goedgekeurd door de Saudi Standards [SASO].

De Saudi Food and Drug Authority (SFDA) heeft een wijziging voorgesteld in de halal-regelgeving, waardoor de verplichte halal-certificering voor verschillende veelgebruikte voedingsmiddelen en dranken (F&B) is uitgebreid.

De wijziging maakt deel uit van een reeks hervormingen die de Saoedische regering sinds 2019 heeft doorgevoerd. Zo heeft de SFDA onder auspiciën van de SFDA een halalcentrum opgericht om buitenlandse halalcertificeringsinstanties goed te keuren. Dit vereist in feite dat buitenlandse halal-certificeringsinstanties goedkeuring krijgen van de SFDA in plaats van de Muslim World League voor acceptatie van hun halal-certificaten in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Hiermee wordt de SFDA de enige autoriteit voor het uitgeven van halal-certificaten voor alle lokaal geproduceerde en geïmporteerde levensmiddelen.

Eerder was halal-certificering alleen verplicht voor geïmporteerd vlees en vleesproducten. De nieuwe verordening vereist echter halal-certificering voor alle geïmporteerde gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen, zoetwaren, producten met een lange houdbaarheid, melk en andere zuivelproducten, en oliën en vetten. Zoetwaren omvatten koekjes, cake, snoep, chocolaatjes en gelei, terwijl de categorie gekoelde en diepgevroren voedsel bevroren fastfood omvat, zoals pasta, pizza en noedels, en drankjes. Producten met een lange houdbaarheid zijn onder meer babyvoeding, ingeblikt voedsel, frisdranken, sauzen en voedingssupplementen. Aangezien de openbare raadpleging in april 2021 is afgerond, zal de nieuwe verordening naar verwachting in twee fasen in werking treden, van 1 januari 2022 tot 1 juli 2022.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
Onze website gaat verhuizen

Onze website gaat verhuizen

Lees hier meer over de nieuwe website van HQC

Lees meer