Your trusted halal
Partner
since 1983.

Halal Quality Control is sinds 1983 een internationaal erkend Halal certificeringsbureau en is actief op het gebied van Halal certificeren. Met 8 kantoren door heel Europa zijn wij gespecialiseerd in sectoren zoals: Vlees, zuivel, smaakstoffen, food ingredients en nog meer.

Neem contact op

Halal Procedure

Een Halal certificaat is een steeds meer gevraagde kwaliteitsclaim in de voedingswereld en is belangrijk om te voldoen aan de eisen van de moslim consument. Hieronder wordt uitgelegd hoe het proces van Halal certificering verloopt.

1. Aanvraag

Het begint allemaal bij een aanvraag, dit kunt u via onze site doen of u kunt direct telefonisch contact opnemen met ons. Hierin zal een van de collega's met u bespreken over de mogelijkheden van Halal certificering voor uw bedrijf. Wij willen graag van tevoren weten welke producten u produceert en hoe het productieproces verloopt. Zo mag er bijvoorbeeld geen varken gebruikt worden in de producten of over dezelfde productielijn. Wij vinden het belangrijk om van te voren aan te geven wat wel of niet mogelijk zodat een bedrijf hier rekening mee kan houden. Daarnaast moet er rekening gehouden worden dat indien sommige grondstoffen niet voldoen aan de Halal eisen er alternatieven gezocht moeten worden.

2. Kennismakingsgesprek. 

Bij het kennismakingsgesprek willen wij u graag persoonlijk ontmoeten en meekijken bij de productielocatie. Op deze manier kunnen wij een goede inschatting maken over de haalbaarheid van certificering en om eventueel advies te geven als dat nodig is. Een kennismakingsgesprek is bij ons geheel vrijblijvend en er worden geen extra kosten in rekening gebracht.

3. Offerte en documentatie

Na ons kennismakingsgesprek stellen wij een offerte op en sturen alle documentatie zoals contracten, geheimhoudingen etc. Wij maken graag duidelijke afspraken met u als klant zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan.

4. Audit

Hierin doen wij de keuring van de product(en) en het proces ervan. Voordat de audit plaatsvindt zal een van onze auditoren eerst een audit plan met u bespreken en doorgeven welke zaken vooraf verstuurd moeten zijn of paraat moeten zijn tijdens de audit. Gemiddeld duurt een audit een dag, dit kan natuurlijk langer of korter zijn, dat verschilt per bedrijf. 

5. Certificaat 

Nadat de auditoren een audit hebben uitgevoerd, wordt er een rapport opgesteld. Aan de hand van het rapport stelt u verbetermaatregelen op of voert deze al door. Na het versturen van de voorgestelde verbetermaatregelen wordt dit door de auditor beoordeeld en een advies uitgebracht aan onze besluitvormingscommissie. In de besluitvorming wordt er gezamenlijk door onze experts gekeken of alles volgens de procedure is gegaan. Als er een goedkeuring wordt gegeven dan kan het certificaat worden uitgereikt. 

6. Nazorg

Het echte werk begint pas als het certificaat is afgegeven. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed ondersteund worden voor en na de keuring. Ons team staat klaar als er ondersteuning nodig is.

 

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie