HQC ID 2023 Overzicht

De Halal Quality Control (HQC) Informatiemiddag (ID) 2023, de tweede editie van dit evenement, werd gehouden op 13 maart 2023 in het Van der Valk Hotel in Utrecht, Nederland.

Dit evenement, georganiseerd door de Halal Business School en Halal Quality Control Group Nederland, bracht 60 deelnemers samen uit de Levensmiddelen- en drankenindustrie in Europa, de Halal-industrie en internationale overheden. Het evenement bood een platform voor internationale sprekers, waaronder de Maleisische ambassadeur, de Singaporese Halal-autoriteiten, Supply Chain-experts en de Turkse Halal-autoriteiten, om hun ervaring en kennis met het professionele publiek te delen en de betekenis van de economie van de Halal-industrie voor de levensmiddelen- en drankenindustrie te benadrukken. Deze delegatie was samengesteld uit vertegenwoordigers van de MUIS van Singapore, de HAK van Turkije en Dr. Marco Tieman van LBB International.

De deelnemers, die voornamelijk uit de Levensmiddelen- en drankenindustrie uit Nederland kwamen, werden geïntroduceerd aan de HQC Group, de Halal Business School, diverse internationale Halal-normen, de tijdlijn van de Halal-certificeringsindustrie en de geschiedenis en toekomst van de Halal-industrie. Ook werden zij geïnformeerd over de aankomende functies van HQC, zoals haar YouTube-kanaal en nieuwe IT-functies op haar e-portaal.

Tijdens de training werden de deelnemers getraind op het Halal Assurance Program (HAP) Schema van HQC, dat één van de vijf schema's is die HQC gebruikt tijdens zijn Halal-certificeringsproces. Er werd een examen afgenomen met 16 vragen over 16 scenario's, gebaseerd op het HAP Schema. Alle deelnemers ontvingen een certificaat van de Halal Business School.

De HQC ID 2023 was een succesvol evenement dat waardevolle inzichten en training bood aan professionals uit de Levensmiddelen- en drankenindustrie. Het evenement benadrukte de betekenis van de economie van de Halal-industrie en de rol van Halal-certificering bij het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van Halal-producten. De HQC ID 2023 bood een platform voor professionals om te netwerken en ideeën uit te wisselen en om te leren over de nieuwste ontwikkelingen en trends in de Halal-industrie.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
Onze website gaat verhuizen

Onze website gaat verhuizen

Lees hier meer over de nieuwe website van HQC

Lees meer