Authentic halal
certification
since 1983

Met een keurmerk op uw vleesproducten is al uw vlees 100% Halal

Halal vlees wordt wereldwijd verkocht, dus ook in ons land. De dieren worden op een duurzame manier gehouden en op een diervriendelijke manier geslacht. Volgens het islamitische geloof mag een dier alleen gedood worden als men het wilt eten of om uit het zijn lijden te verlossen. Schaap is een veel gegeten dier, maar ook kip en runderen zijn toegestaan. Moslims mogen absoluut geen varkensvlees eten of aanverwante vleesproducten.

Bel: 070 3469795 Contactformulier

Halal vlees mag pas op de markt worden gebracht als het voldoet aan een aantal voorwaarden. Als certificeringsbureau zien wij erop toe dat aan deze voorwaarden wordt voldaan. Zo moet het slachten van een dier op een speciale manier plaatsvinden. De slachter moet in ieder geval een moslim zijn die zich heeft bekwaamd in het slagersvak, maar er zijn meer zaken belangrijk.

Keuren van Halal vlees

Onze organisatie in Den Haag houdt zich bezig met het keuren van onder meer Halal vlees. Halal staat voor alles wat in de koran wordt beschreven. Na onze keuring kan het vlees als goed en rein worden gezien. Een bedrijf dat Halal producten op de markt wil brengen, kan ons inschakelen voor een certificering, want wij controleren of het hele proces van A tot Z volgens de Islamitische geloof wordt uitgevoerd. Wij bedienen een breed werkgebied, zowel in Nederland als België. Gemakshalve geven wij u een overzicht, maar ook daarbuiten zijn wij actief.

 • Noord-Holland
 • Groningen
 • Gelderland
 • Flevoland
 • Zuid-Holland
 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht
 • Noord-Brabant
 • Brabant

Tijdens het slachten staat het comfort van het dier voorop. Dit betekent dat het geen stress mag ervaren. Het mag geen messen of andere geslachte dieren zien. Op het moment van slachting moet de kop van het dier in de richting van Mekka gezet worden. Tijdens het slachten spreekt de slager een reeks speciale woorden uit: in naam van God, God is groot. In een haal wordt de halsslagader en eventueel de luchtpijp en de zenuwbanen van het dier doorgesneden. Het dier verliest al snel het bewustzijn en bloedt dood.

Waarom Halal vlees?

Halal vlees is rein, omdat het geen bloed bevat. Er zijn maar een aantal dieren toegestaan die geschikt zijn voor consumptie zoals een schaap, rund en kip. De islam is een geloof dat over alle jaren heen de volledige godsdienstige behoefte van een grote groep voorziet. Samen met het principe van gehoorzaamheid aan Allah, zijn er ook vele andere wijsheden verborgen in alles wat geboden en verboden is. De koran stelt onder andere dat het eten van vlees van dieren die niet zijn geslacht in de naam van Allah verboden is.

Onze organisatie ziet erop dat zowel de slachting als het verwerken van het vlees aan alle islamitische waarden voldoet. Wilt u Halal vlees produceren of op de markt brengen? Neemt u dan maar eens contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
Algerije implementeert nieuwe wet voor Halalgoederen

Algerije implementeert nieuwe wet voor Halalgoederen

Embrace a new era of authenticity and compliance with the recently introduced...

Lees meer