Authentic halal
certification
since 1983

Halal keurmeesters voor de juiste certificering

Onze Halal keurmeesters zien erop toe dat producten aan de normen en waarden van de islam voldoen bijvoorbeeld bij vleesproducten. Hierbij is de gezondheid en welzijn van het dier een belangrijk uitgangspunt, want volgens de islam is het dier immers een gunst van Allah. Eerbied en respect voor het dier staat voorop.

Bel: 070 3469795 Contactformulier

Tijdens het slachten moet er zo min mogelijk dierenleed zijn, maar er zijn ook andere aspecten die van belang zijn. Voor vleesconsumptie zijn alleen specifieke dieren toegestaan zoals schapen, runderen en geiten. Varkensvlees is niet toegestaan, want een varken wordt beschouwd als een onrein dier. Wilt u Halal producten op de markt brengen, dan heeft u een certificering nodig. Neemt u dan maar eens contact met ons op. Onze keurmeesters bestrijken een breed werkgebied onder andere:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Den Haag
 • Utrecht
 • Noord-Brabant
 • Noord-Holland
 • Groningen
 • Gelderland
 • Flevoland
 • Zuid-Holland
 • België

Halal keurmeesters handelen namens de Islam

Halal keurmeesters hebben een grote verantwoordelijkheid, want ze handelen namens de islam. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat de producten die in schappen van winkels of bij de slagerij worden verkocht aan alle eisen voldoen, want moslims mogen nu eenmaal alles wat een onreine werking heeft niet gebruiken. Bedrijven die deze speciale voeding op de markt willen brengen moeten dan ook vaste procedures bij ons doorlopen om in aanmerking te komen voor een Halal keurmerk. Het keurmerk is beschermd en staat voor onze normen en waarden die wij in onze organisatie nastreven. Daarbij is het een garantie voor zowel consumenten als leveranciers dat uw producten kwalitatief en betrouwbaar geïnspecteerd zijn.

Halal producten stijgen steeds meer in populariteit. Dit komt omdat er inmiddels zo’n 1,5 miljoen moslims in Nederland en zo'n 800.000 in België wonen. De vraag neemt toe en bedrijven willen graag op deze behoefte inspelen, maar daar is een Halal keurmerk voor nodig. Onze organisatie houdt zich bezig met het keuren van zulke producten. Onze keurmeesters controleren bijvoorbeeld of de dieren geslacht zijn volgens de islamitische norm. Waardigheid staat hierbij op de eerste plaats. Zo mag een dier niet in bijzijn van een ander dier geslacht worden. Daarbij moet het slachten op een dusdanige manier plaatsvinden dat het dier geen pijn voelt.

Halal keurmeester controleert slachting

Een Halal keurmeester controleert of het slachten van een dier wordt gedaan door een vakbekwame moslim. Voor het slachten wordt de kop van het dier in de richting van Mekka gezet. Daarna wordt in een haal de keel van het dier doorgesneden. Hierdoor verliest het dier direct het bewustzijn en is nagenoeg op slag dood. Pas nadat al het bloed eruit is, mag er verder worden gegaan. Volgens de islam is bloed onrein en mag dan ook niet worden gebruikt.

Halal betekent rein; een islamitische term waarmee wordt aangegeven wat is toegestaan. Het is een bepaalde zienswijze waar het welzijn van mens én dier voorop staat. Daarnaast staat milieu en maatschappij hoog in het vaandel. Wilt u een mooi product op de markt brengen en in aanmerking komen voor een Halal certificering? Neemt u dan eens contact met ons op. Uw vragen kunt u ook stellen per e-mail. Wij geven u zo spoedig mogelijk een antwoord.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
Algerije implementeert nieuwe wet voor Halalgoederen

Algerije implementeert nieuwe wet voor Halalgoederen

Embrace a new era of authenticity and compliance with the recently introduced...

Lees meer