Authentic halal
certification
since 1983

Halal keuringsdienst voor een betrouwbare keuring

Onze keuringsdienst bestaat uit een team van ervaren medewerkers die door het hele land bedrijven bezoeken die in aanmerking willen komen voor een Halal certificering. Het verwerken van deze aanmeldingen en het geven van een bedrijfsspecifiek respons is maatwerk. Het produceren van Halal producten betekent dat u beter kunt inspelen op de behoefte van uw moslimdoelgroep, want deze groep mag alleen maar rein voedsel gebruiken. Veel bedrijven uit het hele land weten inmiddels de weg naar ons te vinden onder meer uit Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Bent u onze volgende opdrachtgever?

Bel: 070 3469795 Contactformulier

Islamitische waarden spelen een hoofdrol bij een keuring

Een keuringsdienst heeft als doel om te controleren of het voedsel aan de islamitische waarden voldoet. Waarden zijn opvattingen die vaak verbonden zijn aan een religie. Veel waarden binnen de islam zijn afkomstig van Allah. Halal een islamitische term. Hiermee worden alle zaken bedoeld die Allah voor de mens heeft goedgekeurd. Reinheid speelt een belangrijke rol in de islam. De koran vertelt dat er alleen Halal ‘rein’ mag worden gegeten. Bedrijven die Halal voedsel willen gaan produceren om aan de vraag van een moslimgroep te voldoen, zijn vaak onvoldoende op de hoogte welke zaken belangrijk zijn. Onze keurmeesters informeren en adviseren. Als aan alle eisen wordt voldaan vindt er een uitgebreide keuring plaats om in aanmerking te komen voor een keurmerk. Is het product eenmaal goedgekeurd, dan kunt u hieraan een Halal label verbinden.

Zoals u wellicht weet, is varkensvlees uit den boze. Ritueel geslacht vlees vormt de hoofdgroep van Halal. Evenals nagerechten of snoep die bestanddelen van mogelijke onreine dieren kunnen bevatten. Varkens en zwijnen zijn onreine dieren. Reine dieren zijn dieren die alleen planten eten zoals koeien en schapen. Veel meer dan alleen maar een godsdienst, vormt de islam een volledig model dat zich richt tot alle aspecten van het leven, waaronder ook ecologie. Een goed evenwicht tussen natuur en mens zorgt voor de juiste balans.

Professionele keuringsdienst

Bent u een ondernemer die gecertificeerd Halal voedsel op de markt wil gaan brengen? Neemt u dan eens contact met ons op, want wij houden ons al jarenlang bezig met het certificeren van bedrijven in de voedingsindustrie. Hiermee voldoet u aan de eisen van de consument.

Halal voedsel wordt meer en meer verkocht. Dit komt door de groei van d moslimbevolking niet alleen in ons land, maar in heel Europa. Bedrijven willen graag hierop inspelen, want dit kan hun omzet vergroten. Toch hebt u hiervoor een certificering nodig. Onze keuringsdienst in Den Haag, provincie Zuid-Holland, staat u graag ter zijde, want wij keuren niet alleen, maar geven ook professioneel advies. Zo komt u bij een keuring goed beslagen ten ijs. Inmiddels bedienen wij een breed werkgebied: van Noord-Brabant tot Noord-Holland en van Groningen, Gelderland tot Flevoland. Neemt u maar eens contact met ons op. Dit kunt u doen per e-mail of telefonisch. Wij staan u graag te woord.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
HQC Informatiedag 2023

HQC Informatiedag 2023

Na het succes en volgeboekt evenement van maart 2022 delen wij u mede dat Hal...

Lees meer