Authentic halal
certification
since 1983

Bent u op zoek naar een Halal controleur? Neemt u dan contact met ons op

Onze organisatie in Den Haag bestaat uit een aantal ervaren Halal controleurs die ervoor kunnen zorgen dat u gecertificeerde producten op de markt kunt brengen. U dient dan wel aan een aantal eisen te voldoen. De eisen zijn afhankelijk van wat voor soort product u wilt gaan produceren. Daarnaast blijft een controleur toezicht houden, zodat een product ook in de toekomst aan alle eisen en normen blijft voldoen.

Bel: 070 3469795 Contactformulier

Controleurs voor het certificeren van Halal producten

Onze controleurs certificeren Halal producten. Dit is een keurmerk waarmee de moslimconsument wordt beschermd. Net als bij zoveel andere keurmerken staat het belang van de consument voorop. Halal is een voedingsleer met duidelijke voorschriften en richtlijnen waaraan moslims zich dienen te houden. Het is een verplichting vanuit de Koran, het heilige boek van de moslims.

Varkensvlees is verboden, want het onrein. In veel bestaande ‘plantaardige’ producten zijn dierlijke vetten toegevoegd. Zelfs brood kan ‘varken’ bevatten, want er worden dikwijls proteïnes gebruikt om het brood wat zachter te maken. Deze proteïnes worden, niet altijd, gewonnen uit varkenshaar. Een moslim mag dit brood niet eten. In een product zoals ijs wordt weleens gebruik gemaakt van gelatine als stabilisator. De meeste gelatine in voeding is afkomstig van huiden en beenderen van varkens. Ook wordt gelatine gebruikt voor de productie van geneesmiddelen en cosmetische producten. Er zijn dus tal van producten die een moslim niet kan gebruiken.

Controleur bij HQC vervult meerdere rollen

Het ligt dan voor de hand dat moslims op zoek gaan naar Halal gecertificeerde producten, want hierdoor weten zij dat het betrouwbare, reine producten zijn. Onze controleurs geven u graag informatie over Halal producten, afzetgebieden maar ook adviseren zij u over alle stadia van de productie, in alle soorten producten zoals vlees, voedselverwerking, zuivelproducten, kruiden, aroma's cosmetica en geneesmiddelen. Een controleur bij HQC vervult dus meerdere rollen.

Onze organisatie is wereldwijd erkend. Dankzij deze internationale erkenning is het voor veel bedrijven makkelijker om Halal producten te exporteren, maar ook nationaal plukt een bedrijf hiervan de vruchten. Het HQC keurmerk is zowel bij de consument in Nederland bekend als in het buitenland. En dit stijgt nog steeds in populariteit, want wij hebben bewezen betrouwbare vertegenwoordigers te zijn. Hierdoor worden wij overal ter wereld gerespecteerd door enerzijds de fabrikant en anderzijds de consument. In Nederland kennen wij een breed werkgebied. Onze controleurs bezoeken bedrijven in onder meer de navolgende provincies:

  • Noord-Brabant
  • Noord-Holland
  • Groningen
  • Gelderland
  • Flevoland
  • Zuid-Holland

Hebt u interesse om Halal producten te gaan produceren in de toekomst? Wij bieden u diensten aan waardoor uw bedrijf kan groeien, want de moslimpopulatie groeit gestaag zeker in de grote steden zoals Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Dit betekent dat u als ondernemer een steeds grotere doelgroep kunt bedienen. Indien gewenst komt een controleur bij u op bezoek. Deze legt u uit hoe wij werken en aan welke voorwaarden u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een certificaat. Maakt u maar eens vrijblijvend een afspraak of bel ons voor meer informatie. Wij staan u graag te woord. Tot ziens.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
HQC Informatiedag 2023

HQC Informatiedag 2023

Na het succes en volgeboekt evenement van maart 2022 delen wij u mede dat Hal...

Lees meer