Authentic halal
certification
since 1983

Controlebedrijf voor een Halal certificering? Wij zijn graag uw partner

In de afgelopen jaren zijn Halal producten steeds populairder geworden, want het aantal moslims in Nederland en België neemt gestaag toe. Wilt u als ondernemer een nieuw product lanceren? Dan begint een succesvolle verkoop met de juiste certificering, want dit is voor de consument erg belangrijk. Wij kunnen dit als controlebedrijf voor u verzorgen. Wij werken in zowel Nederland als België. Gemakshalve geven wij u een overzicht van een aantal steden en provincies in Nederland waar wij als controlebedrijf werkzaam zijn.

  • Groningen
  • Gelderland
  • Flevoland
  • Zuid-Holland
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Den Haag
  • Utrecht
  • Noord-Brabant
  • Noord-Holland

Een Halal certificering zegt iets over uw product. Denk bijvoorbeeld aan certificeringen die gaan over duurzaamheid of diervriendelijkheid. Het is voor de consument belangrijk om te weten of zo’n certificering betrouwbaar is. En wat belooft een certificering nu precies? Net als vele andere controlebedrijven werken wij met keurmeesters die ervoor zorgen dat Halal vlees en andere producten aan bepaalde normen voldoen.

Bel: 070 3469795 Contactformulier

Bevoegd controlebedrijf voor uw Halal certificering

Halal certificeringen kunnen alleen worden toegekend door controlebedrijven die daartoe bevoegd zijn. Een bevoegdheid betekent onder andere dat er een onderzoek plaatsvindt. Onze organisatie is onafhankelijk en deskundig, want nog steeds worden er Halal producten op de markt gebracht die niet aan alle islamitische normen voldoen. De consument wordt misleid, want als moslim is een islamitische manier van leven een allesomvattende leidraad.

Halal controlebedrijven houden onder meer toezicht op het transport, opslag en verwerking van producten die zijn gebaseerd op islamitische religieuze wetten. Ons controlebedrijf voert deze werkzaamheden als sinds 1983 uit bij bedrijven in verschillende branches: slachterijen, veeteelt en akkerbouw. Voldoet een bedrijf aan alle eisen, dan mag het product met een HQC keurmerk worden voorzien door middel van een label of een sticker op de verpakking. HQC staat voor Halal Quality Control en hiermee zijn wij marktleider in Europa.

We kunnen stellen dat de Halal-sector in opmars is. Hoewel veel mensen bij Halal direct aan voeding denken, is er ook steeds meer vraag naar cosmeticaproducten, een groeiende sector binnen de Halal-markt. Wat misschien wel het meest tekenend is voor de enorm Halal-groei is dat Nestlé, 's werelds grootste voedselproducent, ondertussen 5 procent van haar totale omzet uit Halal-producten haalt.

Investeer in het produceren van Halal producten!

Omdat de moslimpopulatie groeit, stijgt de vraag naar Halal producten onder deze bevolkingsgroep. Ze zijn op zoek naar ‘echte’ Halal producten met onder meer een HQC-certificering: 100% Halal. Als controlebedrijf spelen wij daarom een belangrijke rol om moslimgemeenschappen te beschermen om geen onreine producten aan te schaffen, alsmede het nagaan van de propere handhaving voor het produceren van Halal-producten in de fabrieken. Neemt u maar eens contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een certificering. Het investeren in het produceren van Halal producten zal vele deuren voor u openen.

Inmiddels zijn er een aantal instanties in Nederland die wij steunen zoals The Islamic University in Rotterdam, de voedselbank Salaam, de Blauwe Moskee in Amsterdam en DHP. Het zijn instanties die voortreffelijk werk verrichten en daar verbinden wij onze naam dan ook graag aan. Bij de voedselbank Salaam zijn er tientallen moslimgezinnen die wekelijks een voedselpakket ontvangen. Wij dragen hier graag ons steentje aan bij!

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
Algerije implementeert nieuwe wet voor Halalgoederen

Algerije implementeert nieuwe wet voor Halalgoederen

Embrace a new era of authenticity and compliance with the recently introduced...

Lees meer