Authentic halal
certification
since 1983

Wilt u een Halal certificaat? Wij zijn een erkende certificeerder

Een Halal certificaat is een certificatie die zowel nationale als internationale bedrijven een aantal voordelen biedt. Als we ons beperken tot Nederland is het grootste afnemersgebied Zuid-Holland en Noord-Holland. In steden zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam wonen en werken een grote groep moslims, maar de populatie stijgt gestaag en we zien een uitbreiding naar bijvoorbeeld provincies als Groningen, Noord-Brabant, Gelderland en Flevoland. Buiten Nederland wonen en werken er in België ook een grote groep moslims. Om aan de behoefte van deze grote groep moslims te voldoen, gaan steeds meer bedrijven gecertificeerd Halal voedsel op de markt brengen. Niet alleen voedselproducten, maar er komt ook steeds meer vraag naar cosmeticaproducten. Neemt u maar eens contact met ons op als u gecertificeerde producten op de markt wilt brengen, want die behoefte is zeker aanwezig.

Bel: 070 3469795 Contactformulier

HQC certificaat voor reine Halal producten

Voor moslims is het belangrijk om te weten of een Halal certificaat voldoet aan de eisen die ze stellen. Is er sprake van een rein product, dan zullen wij als certificeerder onze stempel hierop drukken. Dit betekent dat u producten kunt verkopen met een HQC certificatie. Een hoogwaardig certificaat dat een belangrijke rol speelt om moslims te beschermen om geen onrechtvaardige producten aan te schaffen. HQC staat voor Halal Quality Control; dit betekent een strenge controle op producten die voor moslims zijn toegestaan.

Een moslim is een aanhanger van de islam. Moslims worden ook wel islamieten genoemd. Er zijn bepaalde tradities die belangrijk zijn, net zoals bij bijvoorbeeld het christendom of jodendom. Voor een moslim is Halal belangrijk, want dit zijn reine producten die de weg vrijmaken om een plek in de hemel te krijgen. Helaas zijn er nog steeds onbetrouwbare certificeerders die Halal producten op de markt brengen die niet 100% rein zijn. Dit is jammer, want voor moslims is het belangrijk om volgens bepaalde regels te leven.

Gecertificeerd Halal voedsel: belangrijk voor de moslim

De islam is ontstaan in de zevende eeuw na Christus. Er zijn twee hoofdstromingen, namelijk het Soennisme en Sjiïsme. De meeste moslims in Nederland en België zijn Soenniet en zij leven volgens de traditie die is gebaseerd op het leven van de profeet Mohammed. De Ramadan, rituele gebeden, de pelgrimstocht naar Mekka en het consumeren van gecertificeerd Halal voedsel is belangrijk.

Bedrijven voegen echter veel additieven toe aan hun producten. Dit om de kwaliteit en/of houdbaarheid te vergroten. We spreken dan van E-nummers die wel of niet Halal kunnen zijn. Of een E-nummer Halal is hangt bijvoorbeeld af van het soort dier, hoe het dier Halal geslacht is en of het dier een goed leven heeft gehad. Onze organisatie informeert en controleert bedrijven in binnen- en buitenland, want onze HQC certificatie verzekert de moslimconsument van betrouwbare producten.

Indien u in aanmerking wilt komen voor een Halal Quality Control certificaat, verzoeken wij u om eens een afspraak met ons te maken. Vanuit onze centrale vestiging in Den Haag bedienen wij een breed werkgebied in Nederland en België. Onze certificatie richt zich primair op de normen die voor moslims belangrijk zijn. U kunt daar deel van uitmaken. Daarmee voorziet u met een halalcertificaat in een steeds groeiende behoefte, waardoor uw omzet kan stijgen.

Highlight 3

Aanmelden

Heeft u interesse in een Halal certificaat? Dan kunt u direct een aanvraagformulier invullen en nemen wij contact op.

read more
Highlight 1

Accreditatie

Halal Quality Control is een internationaal erkend bureau. klik op het kopje hieronder om al onze erkenningen te zien

Accreditatie
Highlight 2

Certificering

Hierin leggen wij uit hoe het proces van een Halal certificering werkt. In 6 eenvoudige stappen.

read more
Ontdek de Schoonheid van Ramadan

Ontdek de Schoonheid van Ramadan

Ontdek de Schoonheid van Ramadan: Vasten, Reflectie en Astronomische Wonderen

Lees meer